Montvale, NJ – 7 Октомври, 2015 – Benjamin Moore, най-предпочитаната марка бои, цветове и покрития на Северна Америка днес обяви своя така очакван избор за ЦВЯТ на 2016 – „Simply White OC-117“.
 
 
„Белият цвят е трансцендентен, динамичен и поляризиращ, той или се приема за даденост, или обсебва“, казва Елън ОНийл, творчески директор на Benjamin Moore. „Бялото не е просто тенденция в дизайна, то е съществена част от дизайна. Популярността на бялото, необходимостта от бялото и мистиката на бялото са определящи в нашата индустрия. Пет от топ листата на десетте от най-продавани цветове на Benjamin Moore се заемат от вариации на бялото. Беше неизбежно, в крайна сметка, да не определим бялото за Цвят на Годината“.
 

 

 

 
 
Дизайнерското Студио на Benjamin Moore направи своите прогнози за цветовите тенденции на годината в следствие на едногодишно проучване, посещавайки важни събития и изложби на индустрията по целия свят, и разговори с имена в архитектурата, модата, текстила, обзавеждането и изкуствата. Бялото излиза извън стила и се вижда както в традиционните, така и в преходните и модерни интериори. Цветът също олицетворява атрактивния външен вид на дома, от колониалния до съвременния стил и на практика всички стилове между тях.

 

Дизайнерското Студио се спря на Simply White OC-117 след внимателен преглед на повече от 250 бели селекции на компанията. Според тях този цвят е най-неутрален, уравновесен и постоянен сред разнообразието от светли цветове, използвани днес в дизанерските среди. 
 
Благодарим за предоставената информация на Румяна Жекова,
Оперативен Мениджър,Benjamin Moore.
 
В следваща публикация ще Ви запознаем с Палитрата на Color Trends 2016 от 22 цвята.