Цветовете са важни и помагат ако ги ползваме правилно и в правилния контекст. 

Ще се опитам да илюстрирам това с ползването на червеното, като най-активният и въздействащ чист цвят.
Не случайно много световни брандове ползват именно този цвят в брандинга си, лесно се откроява, характерен е активен, агресивен и тн.
Ще започна с една детска стая. Да тук е лесно, децата имат нужда от повече цвят, пък бил той и червен 🙂 Преобладаващо бяло, червен акцент, синьо за баланс и палави жълтооранжеви моливчета :))

Как се държи червеното в кухнята?

Много добре, тук също активните цветове събуждат сетивата ни и ни ориентират в правилната посока. Бяло за чистота, инкс за лукс, гланц за класа. Червеното е логичният завършек на този микс от цвят, материя и светлина.

Банята?

Тук също не би трябвало да е проблем. Мисля че все пак е най добре Червеното да запазва ролята си предимно на акцент в банята.

Спалнята?

Можем ли да имаме червено в интериора и в същото време да запазим сапокойната атмосвфера присъща на всяка спалня? Вярно не е точно червено но пак се брои. А и бетонения таван ме печели. Бих се чувствал чудесно в това пространство.

Дневната?

Не би трябвало да има проблем и тук червеното да играе водеща роля. Спрях се точно на този пример защо най добре илюстрира как само с едно цветно в случая червено петно можем да се “върнем в мача”. Да стила е минимал, да архитектурата е страхотна мо махнете килима и ще съсипета атмосферта.
Мисля че приложените примери добре илюстрират че правилното ползване на даден цвят в хармония с контекста е изключително важно.