Как столът надраства чистата си функция и става ключов акцент.

Всички знаем за какво служи стола. Ясно е като бял ден, да сядаме на него. Да но не! или по скоро Да но не само.

Louis Ghost, PHILIPPE STARCK

не случайно започвам с този пример, столът е икона на дизайна. Точен пример как столът става водещ акцент в интериора, изтънчен по френски. В случая прекрасно прави прехода от класическият тежък полюлей към изчистените лини на останалата част на интериора.

Smoke Dining Chair, Maarten Baas

Moooi не стоят със скръстени ръце, Smoke Dining Chair точно илюстрира как столът има вече нова функция, той е носител на идея и стил. Той е пластика в интериорът.

Wiggle Side Chair, Frank Gehry

1972 година, Франк Гери пише история създавайки този стол. В офиса или в дома където и да се появи не остава съмнение в силата на присъствието си.

 

214 Design – Michael Thonet

Значително по рано, през 1859 е създаден стол който е трудно да бъде сравнен с друг. Повече от 150 години той запазва своята актуалност като форма и конструкция. Предпочитан, както за домашни така и за общественни интериори. Може да стои актуално в класически или модерен интериор. с цвят без цвят с мека седалка или мрежа той си остава разпознаваем и категоричен пример за това как правилно избраният стол може да направи интериора незабравим